Blog

The Honest Open 19.3

by CrossFit Honest on 13 maart 2019

Jullie coaches voorspellend vermogen komt tot zijn recht. Zij zeiden namelijk; ‘let maar op, we gaan strikt!’ En ja hoor, Open wodje numbero tres bestaat o.a. uit STRIKTE handstand pushups! You love ‘m or you hate ‘m. Onze Rx’ers moesten tot aan de grond en de scaled people hadden een verhoging van 12 en een beetje cm.

Nu vond de Men’s Health het nodig om 19.3 te bekritiseren met als voornaamste reden ‘it’s a shoulder injury waiting to happen’ (doelend op de overhead DB lunges in combinatie met de strikt hspu’s). Nou meneren van Men’s Health, ik denk niet dat jullie deze WOD getest hebben, want bij de gemiddelde Honest-ganger deden die schouders het prima. Jullie hadden je beter druk kunnen maken over ONZE BILLEN.

Geeft verder niks, we sturen de gezonde meneren gewoon een uitnodiging voor onze HSPU/HS walk workshop van aanstaande zondag. Kunnen ze leren hoe je deze bewegingen juist uitvoert.

Terug naar onze Honest billen. De combinatie van lunges en step-ups met een dikke dumbell zorgde dus voor spierpijn. Zoveel spierpijn dat we te maken hadden met veel gekreun en gesteun, afzeggende re-do’ers en een goed communitygevoel. Gedeelde smart is immers halve smart.

Naast de spierpijn was er ook vreugde! Want voor een aantal Honest atleten was dit DB gewicht al een overwinning op zich. Andere overwinningen zaten in het doen van de eerste handstand ever en bij weer anderen werd de allereerste HSPU gedaan. Zoals altijd bij een Open WOD was er naast vreugde ook frustratie. De HSPU die níet lukte, die tussentijd die nét niet snel genoeg was en het niet voldoen aan je eigen verwachtingen.

Gelukkig hebben nog twee WOD’s voor de boeg. Nog twee keer een kans om voor jezelf een doel te stellen en deze achterna te gaan.

Tot 19.4! Get ready for some burpees..?!

CrossFit HonestThe Honest Open 19.3