Assessment

Weer pijnvrij kunnen trainen! We gaan op zoek naar de oorzaak van blessures, pijntjes, ongemakken en disbalansen.

ASSESSMENT IN HET KORT

Je loopt al een tijd rond met een blessure, je kunt niet alles geven tijdens een training of je blijft last houden ‘op die ene plek’. De fysiotherapeut of een andere specialist biedt ook geen uitkomst meer voor jou. Tijd om het over een andere boeg te gooien! We gaan niet meer de symptomen bestrijden, maar op zoek naar de oorzaak van jouw ongemak.


Zo werkt het
Tijdens het eerste twee uur durende Assessment kijken Wytze en Kees van Honest samen met jou naar de oorzaak van blessures, pijntjes, ongemakken en/of eventuele disbalansen. Om een beeld te krijgen van jouw bewegingspatronen en de mogelijke inefficiënties hierin. Dat doen we uiteraard door… te bewegen!

We gebruiken hiervoor de Strongfit Principes. Wat kortgezegd inhoudt: ben je bewust van de connectie met je spieren? Kun je ze op het juiste moment aanspannen én ontspannen? En gebruik je de juiste spieren bij een beweging. Wat we namelijk vaak zien is dat pijn ontstaat omdat deze connectie verstoord is of ontbreekt.

Na het Assessment maken we een analyse en krijg je huiswerk, oefeningen en handvatten mee waar je zelf aan moet gaan werken*.

Hierbij creëren we opnieuw de structuur waar je lichaam behoefte aan heeft en voorkomen we dat klachten in de toekomst terugkomen. Na een aantal maanden kom je nog een keer langs. We doen nog een keer een Assessment van 1 uur en passen op basis daarvan jouw trainingsplan aan, als dat nodig is.

Start vandaag met CrossFit in Leeuwarden bij CrossFit Honest.

*Onze Assessments werken, als jij er aan werkt.

In het Assessment kunnen wij op basis van jouw sport- en blessure geschiedenis en (veel!) bewegingstesten een hele goede aanname doen waar jouw pijn vandaan komt én hoe je dit kunt oplossen. Daar krijg je van ons een schema voor. Maar het werkt helaas niet als een magische pil: je moet er zelf mee aan de slag. En daarom zeggen we: onze assessments werken, als jij er aan werkt!

Heb je nog andere vragen of wil je starten?

Veelgestelde vragen

Het Assessment is voor iedereen die klachten ervaart en op zoek is naar een duurzame oplossing tijdens het trainen. Het is belangrijk dat je leert hoe je lichaam werkt en wat je kunt doen om klachten te voorkomen of te verhelpen door middel van training.

Nee, dat hoeft niet. Als je bijvoorbeeld pijn in je rug ervaart bij het autorijden of werken achter een bureau dan kan het Honest Assessment jou ook helpen

Je krijgt van ons een overzicht van wat we besproken en gesignaleerd hebben. Ook krijg je een trainingsschema mee en een overzicht met video’s waarin de oefeningen staan.

Je kunt hier een voorbeeld bekijken.

Zeker! Voor snelle/korte vragen kun je gewoon contact opnemen met de Honest coaches. Heb je wekelijks ondersteuning nodig dan kun je het beste een One-on-One Coachingstraject volgen.

Nee, dat hoeft niet. De bewegingen en testen die we doen zijn voor iedereen uit te voeren.

Nee, het Assessment is gericht op ‘weer pijnvrij te kunnen trainen’. Maar wil je een van de complexe CrossFit bewegingen perfectioneren? Dan kun je een One-on-One Coachingstraject volgen.

Stuur Kees een mail en hij komt er bij je op terug! Dat kan naar kees@crossfithonest.nl

Heb je een andere vraag?
Misschien vind je het antwoord bij de andere veelgestelde vragen of kijk bij wat we doen.