Crossfit

CrossFit is een intensieve manier van fitness die kracht, conditie en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

CROSSFIT IN HET KORT

CrossFit

CrossFit is een intensieve manier van fitness die kracht, conditie en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Tijdens de training worden functionele bewegingen met een hoge intensiteit uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. En dat willen we bij CrossFit juist voorkomen!

Voor wie is het?

CrossFit is voor iedereen die beter, sterker of fitter wil worden door het sporten met begeleiding van professionele coaches. Je kunt met of zonder sportervaring instappen. In elke training zitten atleten van elk niveau die dezelfde work-out doen. Alle onderdelen kunnen zo aangepast worden zodat ze voor jou uitdagend zijn. En dat is voor iedereen anders! CrossFit is een intensieve sport, dus zorg dat je bereid bent om je grenzen op te zoeken en steeds weer een stukje te verleggen.

Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden én te blijven.

Start vandaag met CrossFit in Leeuwarden bij CrossFit Honest.

Zo werkt het

Een CrossFit training bestaat uit een warming-up, een technisch en/of kracht gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day), variërend van 5 tot 45 minuten. De resultaten van deze WOD houd je bij in je persoonlijke statistieken. Zo neem je het altijd op tegen jezelf (of soms met een buddy) én tegen je mede atleten.

Tijdens de training wordt er, naast je lichaamsgewicht, gebruikgemaakt van halterstangen, kettlebells, zandzakken, touwen, pull up bars, etc. De oefeningen bestaan vooral uit natuurlijke lichaamsbewegingen (functional movements) zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Naast een intensieve training kun je ook veel fun, gezelligheid en motivatie van je mede atleten verwachten. Er hangt een ongedwongen sfeer waarin jij je hopelijk ook snel thuis zal voelen!

 

IK WIL STARTEN!

Denk je nu: dat CrossFit, dat past bij mij! Schrijf je dan in voor twee proeflessen. Zo kun je zelf ervaren hoe CrossFit is. Wil je na de proeflessen starten? Dan begint je CrossFit avontuur met een persoonlijke intake. In dit gesprek bespreken we je (sport)geschiedenis en kijken we wat het doel is waarvoor je wilt trainen. Na de intake krijg je in je eerste les meer uitleg over de standaard CrossFit bewegingen. Wees niet bang dat je niet alles gelijk onder de knie hebt. In elke training lopen we uitgebreid door de bewegingen van die work-out heen.​

Veelgestelde vragen

CrossFit is een intensieve manier van fitness die kracht, conditie en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. En dat willen we bij CrossFit juist voorkomen!

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch en/of kracht gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en sterker te worden en een intensieve training WOD (Workout of the Day), variërend van 5 tot 45 minuten. De resultaten van deze WOD worden in je persoonlijke statistieken bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Je neemt het (soms samen met een buddy) hierbij op tegen jezelf én je medeCrossFitters.

Gedurende de training wordt er, naast je eigen lichaamsgewicht, gebruikgemaakt van halterstangen, kettlebells, medicijnballen, tractorbanden, zandzakken, touwen, ringen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen (functional movements) zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden én te blijven.

Bij CrossFit Honest train je onder zeer professionele begeleiding van 4 CrossFit level 1 gecertificeerde trainers. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van de juiste techniek en daarmee het voorkomen van blessures. Ze dagen je uit meer uit jezelf te halen en je grenzen te verleggen. Zo helpen ze je, jouw doelen te bereiken.

Er wordt getraind met het beste materiaal van o.a. Roque Fitness. De Box is efficiënt ingericht met voldoende materiaal, waardoor er ruimte is voor iedere sporter om optimaal te kunnen trainen. En er worden op diverse tijdstippen (ochtend, middag en avond) lessen gegeven, waardoor je makkelijk een passend trainingsschema kunt samenstellen. Bekijk het lesrooster voor de lestijden.

Bij CrossFit Honest kom je terecht in een warm bad van enthousiaste CrossFitters van ieder niveau. Er heerst een prettige open sfeer waarin nieuwe sporters van harte welkom zijn. En zoals het ook in de filosofie van CrossFit past, wordt degene die als laatste eindigt bij een WOD, het hardst aangemoedigd.

Ja, iedereen is geschikt voor CrossFit. Wat je nodig hebt is de wil om aan jezelf te werken en fit(ter) te worden. Niks gaat vanzelf, maar alles is te leren. CrossFit is een intensieve sport, dus je moet wel bereid zijn om je grenzen op te zoeken en steeds weer een stukje te verleggen.

Wanneer je begint, wordt er eerst gekeken naar je fysieke gesteldheid. Dat is je startpunt. Iedere WOD is te schalen. Dus of je nu met 100 kg of 20 kg werkt maakt niet uit. Het gaat erom wat jij aankan. Je zult ook zien dat de ene CrossFitter sterker is en de andere het juist wint op conditie. Het doel is om op alle gebieden steeds beter te worden. Allround fit dus!

Trainingen bij CrossFit Honest bestaan uit een warming-up, een technisch en/of kracht gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en sterker te worden en een intensieve training WOD (Workout of the Day), variërend van 5 tot 45 minuten. De resultaten van deze WOD worden in je persoonlijke statistieken bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Je neemt het (soms samen met een buddy) hierbij op tegen jezelf én je mede-CrossFitters. En dat niet alleen, je kunt ook precies zien of je vooruitgang boekt.

Naast een intensieve training kun je ook veel fun, gezelligheid en motivatie van mede-CrossFitters verwachten. Er hangt een ongedwongen sfeer waarin jij je hopelijk ook snel thuis zal voelen!

Dit hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld van jouw ervaring, hoeveel tijd jij hebt en of je er nog een sport naast doet.

Als jij geen tot weinig ervaring hebt met sport raden wij je aan om rustig te beginnen met twee keer per week en vanuit daar op te gaan bouwen. Zo krijg je de tijd om je lichaam te laten wennen aan CrossFit. 

Het liefst zien wij jou minimaal drie keer per week. Op die manier zal je de meeste progressie maken.

Heb je een andere vraag?
Misschien vind je het antwoord bij de andere veelgestelde vragen of kijk bij wat we doen.