POWERMAMA

Ben je in verwachting of net bevallen? Dan is PowerMama voor jou.

POWERMAMA IN HET KORT

PowerMama

Ben je in verwachting of net bevallen? Dat is een spannende periode! Er gebeurt veel in je lichaam. Veel vrouwen willen tijdens de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling snel weer fit zijn. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen en het sporten in deze periode verantwoord aan te pakken. Daarom bieden we in samenwerking met de Core Academy het PowerMama programma aan.

 

Voor wie is het?

Zoals de naam doet vermoeden is dit een trainingsprogramma dat geheel is ingestoken op de mama’s. Je kunt meedoen wanneer je in verwachting bent, als je net bent bevallen of wanneer je tot twee jaar na de bevalling het sporten weer wilt oppakken. Vrouwen die al aan CrossFit of een andere sport doen, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem zijn ook van harte welkom om mee te doen.  

 

Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal na 8 tot 10 weken.

De lessen worden ook aangeboden in de vorm van one-on-one coaching. Bij deze vorm krijg je acht lessen van één uur persoonlijke begeleiding. Heb je zwangere of pas bevallen vriendinnen? Dan kan het natuurlijk ook samen!

Start vandaag met CrossFit in Leeuwarden bij CrossFit Honest.

Waarom is er een speciaal PowerMama programma?

Als je tijdens je zwangerschap of daarna wilt sporten en je weet niet waar je op moet letten, dan kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning. Drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren).

Om zulke en andere vervelende klachten te voorkomen hebben je buik- en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Tijdens de PowerMama lessen besteden we hier door middel van verschillende oefeningen veel aandacht aan.

Het doel van deze training is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) mee te doen met reguliere trainingen en/of een andere sport. Ook bij preventie of het verhelpen van klachten als bekkenpijn, urineverlies en verzakkingsklachten kunnen we je helpen.

Daarnaast laten we je kennismaken met CrossFit. Na afloop van de lessen heb je een goede basis van kracht en uithoudingsvermogen. Ook beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Op een rij:

Voordelen tijdens zwangerschap

Voordelen na de bevalling

Kosten

IK WIL STARTEN!

  • We plannen een persoonlijke intake en bespreken dan jouw zwangerschap en/of bevalling.
  • Je hebt geen ervaring nodig in CrossFit om mee te kunnen doen.
  • Elke work-out wordt geschaald op jouw eigen niveau.
  • Je kiest zelf of je de donderdagavond of zondagochtend komt, of beide.
  • Je kunt op elk moment instromen in het programma.
  • Het programma is beschikbaar voor zowel leden (gereduceerd tarief) als niet-leden.
  • One-on-one coaching kan bijvoorbeeld ook 4 weken lang 2x per week.

Veelgestelde vragen

Ja! JUIST! Een diastase is niks engs en volkomen normaal tijdens en na de zwangerschap. Bij de Powermama lessen leer je hoe je op een juiste manier ademt, een goede co-contractie toepast en maak je je core en je lijf sterker. Door hier bewust mee aan de slag te gaan werk je aan het verkleinen van je diastase.

Niks moet, maar het heeft wel (sterk) onze voorkeur en  wij adviseren het wel. Met name als je tijdens de zwangerschap klachten ervaart én na je bevalling (altijd). Een bekkenbodemfysio kan kijken beoordelen hoe het met je bekkenbodem gaat. Dezelfde klachten kunnen een andere oorzaak hebben en alleen een erkende bekkenbodemfysio kan hier duidelijkheid over geven. 

Ja dat kan! Ben jeal bekend met CrossFit en schaal je af tijdens je zwangerschap of bouw je weer op ná je bevalling en ben je toe aan meer uitdaging MAAR wil je je ook nog blijven focussen op je (post-) Zwangere lijf? Dan kun je naast je 10-rittenkaart een PowerMama Plus abonnement  nemen. Voor €40,- per maand ontvang je 5 credits om je in te schrijven voor de reguliere lessen. Een leuke combinatie! 

Heb je nog andere vragen?