Frequently 
Asked Questions

De meest gestelde vragen vanuit onze groeiende community. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op!

Start

Omdat de avondlessen over het algemeen vrij vol zitten hebben we het liefst dat je tijdens de 09:00u, 10:00u of 16:00u les komt proeven. Lukt dit echt niet? Geen probleem! Dan vinden we samen een ander moment!

Dit hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld van jouw ervaring, hoeveel tijd jij hebt en of je er nog een sport naast doet.

Als jij geen tot weinig ervaring hebt met sport raden wij je aan om rustig te beginnen en vanuit daar op te gaan bouwen. Zo krijg je de tijd om je lichaam te laten wennen aan CrossFit. 

Het liefst zien wij jou minimaal drie keer per week. Op die manier zal je de meeste progressie maken.

Abonnement

Dit hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld van jouw ervaring, hoeveel tijd jij hebt en of je er nog een sport naast doet.

Als jij geen tot weinig ervaring hebt met sport raden wij je aan om rustig te beginnen en vanuit daar op te gaan bouwen. Zo krijg je de tijd om je lichaam te laten wennen aan CrossFit. 

Het liefst zien wij jou minimaal drie keer per week. Op die manier zal je de meeste progressie maken.

Dit is alleen een mogelijkheid als er een aantoonbare reden voor is, bijvoorbeeld een zwangerschap of uitzending. 

De eerste drie maanden na het afsluiten van je abonnement is dit niet mogelijk. Om CrossFit bij Honest écht te ervaren willen we dat je het een serieuze kans geeft.

Na deze drie maanden is het mogelijk om je abonnement per maand op te zeggen. (Bijvoorbeeld: Als je in december opzegt, stopt je abonnement per 1 februari.)

Let’s start with the best you can do then we Move Up. Schrijf je vandaag in voor twee gratis proeflessen.

Training sessie

Honest heeft haar eigen ledensysteem. Zodra jij lid word krijg je inloggegevens en krijgt je toegang tot de ledenomgeving. Hier zie je o.a. de beschikbare lessen en kun je je inschrijven. Ook de WOD (Workout Of the Day), de agenda en je eigen statistieken vind je hier.

Honest doet haar eigen programmering. We zorgen voor een mooie balans tussen spiergroepen, lange- en korte WOD’s, skill en kracht ect.

Ook werken met 10-weekse kracht en/of techniek cyclussen zodat jij op verschillende gebieden echt progressie maakt.

Als je bij ons traint, zal de basis altijd CrossFit zijn! Daarnaast bieden wij nog vrije trainingsuren aan waarin je kan werken aan jouw weakness, strenght of aan je assessment of one-on-one huiswerk. Ook hebben wij een aantal gespecialiseerde lessen. Bijvoorbeeld het Arnold Hour, PowerMama, Kids en geven wij maandelijks een Workshop voor onze leden.

CrossFit

CrossFit is een intensieve manier van fitness die kracht, conditie en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden. En dat willen we bij CrossFit juist voorkomen!

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch en/of kracht gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en sterker te worden en een intensieve training WOD (Workout of the Day), variërend van 5 tot 45 minuten. De resultaten van deze WOD worden in je persoonlijke statistieken bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Je neemt het (soms samen met een buddy) hierbij op tegen jezelf én je medeCrossFitters.

Gedurende de training wordt er, naast je eigen lichaamsgewicht, gebruikgemaakt van halterstangen, kettlebells, medicijnballen, tractorbanden, zandzakken, touwen, ringen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen (functional movements) zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden én te blijven.

Bij CrossFit Honest train je onder zeer professionele begeleiding van 4 CrossFit level 1 gecertificeerde trainers. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van de juiste techniek en daarmee het voorkomen van blessures. Ze dagen je uit meer uit jezelf te halen en je grenzen te verleggen. Zo helpen ze je, jouw doelen te bereiken.

Er wordt getraind met het beste materiaal van o.a. Roque Fitness. De Box is efficiënt ingericht met voldoende materiaal, waardoor er ruimte is voor iedere sporter om optimaal te kunnen trainen. En er worden op diverse tijdstippen (ochtend, middag en avond) lessen gegeven, waardoor je makkelijk een passend trainingsschema kunt samenstellen. Bekijk het lesrooster voor de lestijden.

Bij CrossFit Honest kom je terecht in een warm bad van enthousiaste CrossFitters van ieder niveau. Er heerst een prettige open sfeer waarin nieuwe sporters van harte welkom zijn. En zoals het ook in de filosofie van CrossFit past, wordt degene die als laatste eindigt bij een WOD, het hardst aangemoedigd.

Ja, iedereen is geschikt voor CrossFit. Wat je nodig hebt is de wil om aan jezelf te werken en fit(ter) te worden. Niks gaat vanzelf, maar alles is te leren. CrossFit is een intensieve sport, dus je moet wel bereid zijn om je grenzen op te zoeken en steeds weer een stukje te verleggen.

Wanneer je begint, wordt er eerst gekeken naar je fysieke gesteldheid. Dat is je startpunt. Iedere WOD is te schalen. Dus of je nu met 100 kg of 20 kg werkt maakt niet uit. Het gaat erom wat jij aankan. Je zult ook zien dat de ene CrossFitter sterker is en de andere het juist wint op conditie. Het doel is om op alle gebieden steeds beter te worden. Allround fit dus!

Trainingen bij CrossFit Honest bestaan uit een warming-up, een technisch en/of kracht gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en sterker te worden en een intensieve training WOD (Workout of the Day), variërend van 5 tot 45 minuten. De resultaten van deze WOD worden in je persoonlijke statistieken bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen. Je neemt het (soms samen met een buddy) hierbij op tegen jezelf én je mede-CrossFitters. En dat niet alleen, je kunt ook precies zien of je vooruitgang boekt.

Naast een intensieve training kun je ook veel fun, gezelligheid en motivatie van mede-CrossFitters verwachten. Er hangt een ongedwongen sfeer waarin jij je hopelijk ook snel thuis zal voelen!

Geen antwoord op jouw vraag?