PowerMama van de Maand: Jasmijn

Er zijn zoveel lieve, leuke, slimme, sterke powermama’s bij PowerMama Leeuwarden, met allemaal hun eigen verhaal! We stellen je elke maand aan een van deze PowerVrouwen voor.  

Deze maand deelt Jasmijn haar verhaal over de roze wolk (het bestaat!) en het moederschap;

Babytjes en kindjes zijn Jasmijn in ieder geval niet vreemd met haar baan als pedagogisch medewerkster. Ze is al 10 jaar samen met haar vriend Teade en samen met hun lieve dochter Nora en hond+kat wonen ze in Menaam. Jasmijn houdt van gezelligheid. Na een heerlijke wandeling in het bos lekker het terras op en/of samenzijn met familie en vrienden. Ook wordt er regelmatig een spelletje gespeeld onder het genot van lekkere hapjes! Jasmijn sport ook graag, maar daarover later meer!

Een fijne zwangerschap

Jasmijn heeft haar zwangerschap als fijn ervaren. Ze was snel zwanger van Nora en op de welbekende misselijkheid in de eerste weken na verliep alles soepel. Jasmijn trainde lekker lang door bij PowerMama Leeuwarden (tot 38 weken!) en dit ging hartstikke mooi. Ze vertelt; ‘Later werd het wel wat zwaarder hoor. Vooral het maagzuur en de vermoeidheid namen toe. Aan het einde van mijn zwangerschap was ik er wel erg klaar mee. Ik kon niet wachten om Nora te ontmoeten en mijn eigen ‘ik’ weer terug te krijgen. En vooral om zónder maagzuur weer op mijn buik te kunnen slapen, haha!’

Niet zoals gehoopt

Toen ik Jasmijn vroeg of ze haar verhaal met ons wilde delen gaf ze aan dit wel te willen, maar dat ze het stukje over haar bevalling liever kort houdt. Ze heeft 101 gevoelens en gedachten bij haar bevalling. Prachtig, mooi, heftig, overweldigend. Ze kan haar verhaal goed delen, maar doet dit liever (nog) niet online. 

Ze wilde graag thuis in bad bevallen. Helaas bleek er meconium in het vruchtwater te zitten waardoor ze toch in het ziekenhuis belandde. Jasmijn was toen 40+5 weken zwanger. Na héél hard werken, werd daar de lieve kleine Nora geboren. 

‘Ik moest nog een paar nachtjes in het ziekenhuis blijven. Gelukkig mochten Nora en Taede bij mij op de kamer blijven en mochten we uiteindelijk lekker naar huis. Daar kon het genieten beginnen.’

Een geboren trotse mama

De eerste dagen thuis hadden twee kanten. Aan de ene kant had jasmijn een pittig herstel van de bevalling maar gelukkig was ze heel blij met haar kleine meisje waardoor ze ook enorm kon genieten. Dit ging hand in hand. Overspoelt door moedergevoelens zat Jasmijn gelukkig hartstikke op een roze wolk! Jasmijn: ‘Ik vond de kraamperiode erg fijn. We hebben het rustig gehouden en lekker chill gedaan. Heerlijk de hele dag baby knuffelen en verder helemaal niks moeten! Ik kreeg luxe ontbijtjes op bed en we zaten lekker samen op onze roze wolk. De dagen vlogen echt voorbij!’ 

Het eerste wat Jasmijn zegt als ik haar vraag naar moederschap is; Ik vind het heerlijk! Elke dag is weer een feestje. Nora is echt een hele mooie toevoeging in ons leven en we genieten volop.’ Wel geeft ze toe dat zij en Taede ook heus wel bekend zijn met de wereld van het slaaptekort en de uitdagingen die een baby met zich meebrengt ;). Maar puntje bij paaltje geniet ze enorm en is ze ontzettend trots op haar gezin.

Fit Mom! 

Sporten is voor Jasmijn heel belangrijk. Naast dat ze het belangrijk vindt om zonder moeite te kunnen spelen, tillen, rennen, gek doen met haar dochter is het ook een lekker momentje voor zichzelf. (Amen, Jasmijn!)

Jasmijn was al bekend bij Honest en pakte tijdens haar zwangerschap lekker de PowerMama lessen op. ‘Ik vond de PowerMama trainingen super. Ik kon hierdoor rustig door sporten tot en met 38 weken. Ik wist wat ik moest doen en je kan altijd met vragen terecht bij Rianne of Tessa. Ook  na de bevalling is het heel fijn om weer rustig te kunnen opbouwen, zou het zo weer doen! Het heeft mij geholpen door de zwangerschap heen maar ook zeker na de zwangerschap! Mooie woorden Jasmijn. Het was super om je in de lessen te hebben en Nora te mogen zien tijdens Core Restore <3  

Jasmijn’s tip voor mama’s

Natuurlijk sluiten we ook dit mooie mama verhaal weer af met een waardevolle tip.

Jasmijn: ‘Doe wat goed voelt voor jou en luister altijd naar je gevoel!🤩’

Lieve Jasmijn, wat fijn dat je je (soms jaloersmakende!) roze wolk met ons wilde delen. Wat fijn dat je zo geniet van het mama zijn en van je gezin. Tot snel in de box! 

Get more like this in your inbox. A monthly newsletter that keeps up with the community. Get love. Not spam.

See more of what we're up to